Клиника

FemiClinic разполага с девет модерно обзаведени кабинета. Всеки от тях е оборудван с иновативна апаратура от последно поколение в областта на диагностиката, лечението и естетичната дейност.

Вярваме, че технологиите са най-важният партньор на добрите специалисти. Благодарение на тях решенията, които предоставяме, са по-ефективни и смислени. Това ни помага да преведем всяка жена през важните етапи по нейния път към постигане на здраве и красота.

Апаратура

Лазерна платформа Fotona TimeWalker® IntimaLaser™

Предлага революционни, патентовани и клинично оценени неинвазивни процедури за укрепване на мускулатурата на тазовото дъно. Използва се и за терапия на стрес уринарна инконтиненция, както и за високо прецизни клинични, естетични и хирургични процедури. Почти няма възстановителен период и пациентът веднага може да се върне към нормалния си начин на живот. Fotona TimeWalker® IntimaLaser™ е една огромна и модерна крачка в бъдещето на женското здраве, която ние с удоволствие предлагаме на нашите пациенти.

StarFormer® IntimaWave

StarFormer® е високоинтензивно устройство за магнитна стимулация на Tesla (HITS ™), което позволява на мускулите да укрепват, тонизират и стягат без усилие. Teхнологията използва магнитния импулс, за да стимулира мускулната контракция. Като резултат мускулите стават по-здрави, стегнати и тонизирани.
Моделът StarFormer® PRO е комбинация от моделите TightWave® и IntimaWave®, предлагащ стягане на мускулатурата и стимулация на мускулите на тазовото дъно.

Системата предллага 2 опции за третиране:
TightWave®:
Укрепване на мускулатурата, тонизиране и стягане на отпуснатите зони
IntimaWave®:
Укрепване на мускулатурата на тазовото дъно за терапия на стрес уринарна инконтиненция.

TIGHTWAVE:
StarFormer® TightWave® използва неинвазивна технология HITS ™ за селективно таргетиране на мускулните тъкани и осигуряване на укрепване, тонизиране и стягане на различни области на тялото:
Как работи?
Магнитните импулси безвредно проникват в мускулните слоеве, което ги кара автоматично да се свиват. Със StarFormer® мускулните клетки могат да бъдат изградени без усилие без доброволни мускулни контракции, например по време на традиционните силови тренировки. Крайният резултат е повишена мускулна сила.

INTIMAWAVE:
StarFormer® може допълнително да се използва за стимулиране на мускулите на тазовото дъно и гърба, като се използват два апликатора за терапия на всички видове мъжка и женска инконтиненция. По време на терапията, пациентът остава напълно облечен, като седи на удобния IntimaWave стол. Магнитните апликатори на стола стимулират мускулната контракция в цялата зона на тазовото дъно, увеличавайки силата и издръжливостта му. Резултатът е ефективно и дълготрайно облекчение на неконтролируемото изпускане – инконтиненция.

Мултифункционална ултразвукова система Samsung Medison HS40

Мултифункционалната ултразвукова система HS40 e предпочитана както в акушерството и гинекологията, така и в кардиологията. Осигурява по-ясни изображения и равномерност от близко до далечно поле, като същевременно намалява шума. Анализира потенциалния риск от сърдечно-съдови заболявания. Ултразвукова система Samsung HERA W9 - уред от висок клас, който се използва за сканиране във феталната медицина. Измерва растежа на плода по-бързо и с по-голяма точност. Показва 3D анатомия с висока резолюция и изключителна детайлност. Високата честота на кадрите и усъвършенстваното филтриране позволяват подробен поглед на кръвния поток по отношение на околните тъкани или патология с повишена пространствена резолюция.

BRASTER PRO Иновативен метод за ранен прескрининг за рак на гърдата

Braster Pro е медицинско устройство, което използва контактна термография за откриването на температурни изменения на повърхността на гърдите. Тези промени се свързват с неоангиогенезата, която от своя страна е свързана с образуването на нови кръвоносни съдове, захранващи тумора. Braster Pro е предназначено за изследване на гърдите, в допълнение на ехографското и мамографското изследване. Устройството открива температурни отклонения от нормата, които трябва да бъдат потвърдени чрез диагностични методи или в консултация със специалист.

Колпоскоп и Хистероскоп EasyCare

Днес в световен мащаб се увеличават случаите на безплодие при жени в репродуктивна възраст поради различни фактори, водещи в съответните страни до бъдещи по-тежки икономически и социални последици.  Една от водещите причини на  патология при жените и водеща до стерилитет при нелечение е ендометриозата.

С годините фармакологичните и компаниите за оборудване посрещат нуждите на медицината и обществото в диагностиката и лечението на това заболяване. Последните години в Западна Европа и Съединените Щати се налага модела на пред болнична диагностика и превенция.

Поради тази причина имаше нужда от разработване и въвеждане на нов тип системи за диагностика със повече функционални възможности, а и не травмиращи и безопасни за пациента.

Новият продукт на френската компания Делмонт съчетава и двете. Това е колпоскоп, хистероскоп и резекционен апарат акумулирани в една операционна система за манипулации, и благодарение на иновативният си софтуер дава възможност за множество диагностични и минимално инвазивни процедури, създаване на пациентско досие със доклади, снимки, със пълно изследване при колпоскопия и хистероскопия, а освен това и възможност за телеметрия.

Той е с иновативен и компактен дизайн ,създаден от качествени материали от водещи производители в тази област, функционални възможности, лесен и удобен за работа, използващ минимално инвазивни инструменти. С едни от най тънките размери на работни шафтове на пазара, без това да намалява ъгъла на виждане и качеството на работа, той е удобен , както за оператора така и създава комфорт за пациента.

Напредналата технология позволява съчетаване на източник на светлина и камера за изображения и запис на ендоскопски операции. Източникът на светлина съчетава висока яркост, яснота, хомогенност и дълбочина на рязкост чрез малка оптика, а камерата е с висока разделителна способност и водоустойчивост. Може да се свързва ,както с колпоскопа , така и хистеро-ендоскопа.