доц. д-р Сергей Славов

aкушер-гинеколог

Доц. д-р Сергей Славов е специалист по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина в София с над 19 години опит. Извършва прегледи и съвременно лечение на акушеро-гинекологични заболявания и всички видове изследвания и процедури. Приоритет в професионалната му дейност са проследяването на нормална и патологична бременност и раждане, както и репродуктивната медицина и асистираната репродукция. 

Образование
Завършва Медицински университет – София през 2003 г. Придобива специалност „Акушерство и гинекология“ през 2009 г. През 2020 г. придобива образователна и научна степен „доктор“ след защита на дисертационен труд, свързан с особеностите в протичането на бременността и раждането след инвитро фертилизация. Има магистърска степен по Обществено здраве и здравен мениджмънт.

Квалификации
• Курсове по високорисково раждане, ултразвукова и доплерова диагностика в акушерството, колпоскопия, лапароскопия, гинекологична ендокринология.
• Член на Български лекарски съюз и Българско дружество по акушерство и гинекология.
• Ежегодно участие в национални и международни конгреси и семинари по специалността.

Биография
От 2010 г. доц. д-р Сергей Славов е асистент, а от 2021 г. е главен асистент в Катедра по акушерство и гинекология към Медицински университет – София. Практикува своята специалност и в Родилната клиника към СБАЛАГ „Майчин дом“, гр. София. От 2009 г. работи като специалист по репродуктивна медицина, последователно в МЦ „София 2000“ и МЦ „Доверие“, гр. София. Към момента е и част от екипа специалисти на МЦ Марковс София и МЦ ФемиКлиник / FemiClinic.

запази час

Услуги

Ехография и консултация при бременни

Проследяване на нормална и патологична бременност

Проследяване на нормална и патологична бременност

Консултация при безплодие

Нормално раждане

Раждане с цезарово сечение

Маточен кюретаж

Прекъсване на бременност

Биопсия на маточната шийка

Маточен серклаж

Диатермокоагулация на маточната шийка