Д-р Вихрен Заяков

УНГ

Д-р Вихрен Заяков е специалист по УНГ болести в София с над 25 години опит и научен сътрудник – I степен. Извършва консултативно-диагностични прегледи и лечение на проблеми в слуха, носа и гърлото. Има професионални интереси в областта на Лицево-челюстната хирургия. Основно правило в работата с деца на д-р Заяков е „първо да стананем приятели, да бъдат изградени доверие от страна на детето и увереност, че няма да бъде извършено каквото и да било против неговата воля“.

Образование

Завършва Медицински университет София през 1996 г. Своята специалност Оториноларингология придобива през 2000 г., а през 2011 г. придобива специалност по Дентална медицина. Завършва следдипломно обучение по Здравен мениджмънт през 2005 г.

Квалификации

  • Курс по Аудиология (изследване на слуха);
  • Редица научни публикации в български и чуждестранни издания;
  • Участие в многобройни национални конгреси и семинари по специалността;
  • Член на Български лекарски съюз, General Medical Council (Великобритания) и Лекарски съюз на Ирландия;
  • Владее английски и руски език.

Биография

От 1996 г. до 2010 г. д-р Заяков работи като специалист УНГ болести в Национална многопрофилна транспортна болница Цар Борис III. От 2010 г. до 2011 г. практикува в УНГ отделение на УМБАЛ Св. Анна София. От 2011 г. до 2017 г. има самостоятелна практика като УНГ специалист. От 2012 г. до 2017 г. д-р Заяков е УНГ специалист в Дентален център. От 2015 г. до 2017 г. работи в УНГ кабинета на МЦ Света Петка и е Началник УНГ отделение на МБАЛ Сердика София. От 2017 г. е управител на ДКЦ 5 София. Към момента е част и от екипите специалисти на МЦ Детско здраве, МЦ Майчин дом София и МЦ ФемиКлиник.

Разгледай още лекари