Урогинекология

FemiClinic е водещ медицински център в областта на лечението на урогинекологични заболявания и нарушения на тазовото дъно. Центърът предоставя консултации с водещи медицински специалисти уролози и гинеколози.
Урогинекологията е подспециалност на гинекологията и не всеки акушер-гинеколог я практикува. Специалността се занимава с клинични проблеми, свързани с дисфункция на тазовото дъно и пикочния мехур. Нарушенията на тазовото дъно засягат пикочния мехур, репродуктивните органи и червата. Урогинеколозите все по-често прилагат най-добрите съвременнни практики при жени, които са претърпели травматично вагинално раждане.

Какви са причините за възникване на инконтиненция на урината?

   – Смъкване на пикочния мехур и матката при жените, особено след раждане;

    – Възпаление на пикочния мехур или лигавицата на уретрата;

    – Образувания по лигавицата;

    – Нервни заболявания до увеличение на простатата при мъжете.

При жените пикочният мехур и уринарните пътища са в досег до мускулния слой, известен като мускули на долната част на таза. Те помагат на уринарните пътища да се отворят. При отслабване на тези мускули или влошаване на еластичността им е възможно да се появи неконтролирано изтичане на урина.

Симптомите, възникващи от долните пикочни пътища, често приличат на гинекологични. И обратно – някои пикочни симптоми могат да бъдат причинени от заболявания на гениталните органи, без да бъде налице урологично заболяване. Поради това редовният профилактичен преглед е единственият начин да се открие дадено заболяване в ранен  етап, в който може да бъде третирано.


Услуги

Вижте повече:

Периуретрално инжектиране на хиалуронова киселина

Лазерно третиране на предна влагалищна стена и цяло влагалище, както и външни полови органи с роботизирана платформа – Fotona TimeWalker Intima Laser

Предна влагалищна пластика с репониране на пикочен мехур и уретра

Задна влагалищна пластика

Поставяне на трансобтураторен слинг

Поставяне на трансвагинален слинг

Уретроцистоскопия

Поставяне трансвезикално на стент в уретер

Сваляне трансвезикално на стент от уретер

Урогинекологично ултразвуково изследване

Изследване на стерилна урина